Kisiel żurawinowy z bitą śmietaną i herbatnikami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś Święto Niepodległości, więc na szybko zrobiłam deserek.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kisiele żurawinowe po 38 g,
    4 szklanki wody,
    4 łyżki cukru.
    Dodatkowo : bita śmietana i herbatniki.

Kisiel żurawinowy z bitą śmietaną i herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser 1. Do słoika wlać szklankę wody dodać kisiele i cukier, wymieszać do połączenia się składników.
  • deser 2. Do garnka wlać trzy szklanki wody, zagotować dodać rozrobiony kisiel i zagotować.
  • deser 3. Udekorować kto czym chce. Fakt że kisiel kupny ale to przecież w niczym nie przeszkadza aby zjeść szybki deser. Czyż nie?

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy