" Kiwi w kakaowej pajęczynie "

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszny naleśnikowa pajęczyna o kakaowym smaku , z waniliowym nadzieniem i owocami kiwi.

  • 10 min

Składniki:

  • - mąka - 1 szklanka
    - mleko - 1/4 l
    - sól - szczypta
    - jajko - 2 szt.
    - kakao- 4 łyżki
    - cukier waniliowy - 1 łyżeczka
    - olej - 1 łyżka


    Dodatkowo :
    - serek waniliowy - 1 opakowanie
    - kiwi - 2 szt.

" kiwi w kakaowej pajęczynie " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy mąkę z mlekiem.


    Dodajemy pojedynczo jajka, sól, kakao, cukier waniliowy i olej.


    Mieszamy dokładnie ciasto i wstawiamy do lodówki na ok.10 minut.


    Smażymy na gorącej! patelni wylewając łyżeczką
    ( albo szprycą )
    dowolny wzór - pajęczynę.


    Smażymy z obydwu stron delikatnie obracając , by nie rozerwać naleśnika.


    Układamy na talerzu.


    Przykrywamy serkiem i pokrojonymi w plastry kiwi.


    Przykrywamy drugim naleśnikiem.


    Posypujemy cukrem pudrem!


    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy