Kiwi w kakaowej pajęczynie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny naleśnikowa pajęczyna o kakaowym smaku, z waniliowym nadzieniem i owocami kiwi.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1 szklanka
    - mleko: 0.4 litra
    - sól: 1 szczypta
    - Jajko: 2 sztuki
    - kakao: 4 łyżki
    - cukier waniliowy: 1 łyżka
    - olej: 1 łyżka
    - serek waniliowy: 1 opakowanie
    - kiwi: 2 sztuki

Kiwi w kakaowej pajęczynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy mąkę z mlekiem.


    Dodajemy pojedynczo jajka, sól, kakao, cukier waniliowy i olej.


    Mieszamy dokładnie ciasto i wstawiamy do lodówki na ok.10 minut.


    Smażymy na gorącej! patelni wylewając łyżeczką
    ( albo szprycą )
    dowolny wzór - pajęczynę.


    Smażymy z obydwu stron delikatnie obracając , by nie rozerwać naleśnika.


    Układamy na talerzu.


    Przykrywamy serkiem i pokrojonymi w plastry kiwi.


    Przykrywamy drugim naleśnikiem.


    Posypujemy cukrem pudrem!


    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy