klopsiki w warzywach

0 (0 ocen)

  • 50 min

propozycja zarówno na obiad jak i na wczesną kolację

  • 50 min

Składniki:

  • karkówka wieprzowa 0,5 kg
    jajko 1 szt
    sól do smaku
    pieprz
    kalafior 5 różyczek
    fasolka szparagowa 1 garść
    pieczarki 0,3 kg
    marchew 2 szt
    bób 1/2 szklanki
    natka pietruszki do posypania
    bazylia 3 gałązki
    cukinia 1/2 szt
    pomidorki koktajlowe kilka sztuk

Klopsiki w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać bazylię doprawić solą i pieprzem , odstawić na 3 godz. do lodówki , następnie zmielić mięso ,doprawić dodać jajko wyrobić .Formować małe klopsiki,obtoczyć w bułce smażyć. Kalafior,bób, fasolkę, marchewkę pokrojoną w grube plastry ugotować .Cukinię pokroić na plastry ,podsmażyć. Pieczarki pokroić na grube plastry i podsmażyć .W naczyniu wymieszać wszystkie warzywa dołożyć klopsiki , oraz pokrojone pomidorki koktajlowe .Posypać natką pietruszki .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy