Klopsiki z marchewką

0 (0 ocen)

  • 40 min

...

  • 40 min

Składniki:


  • 1/2 kg mięsa mielonego
    3 średnie marchewki
    1 cebula
    1 bułka namoczona w mleku
    3 ząbki czosnku
    Sól ,pieprz
    2 łyżeczki majeranku
    1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    Bułka tarta
    1 jajko

Klopsiki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w średnią kostkę. Zeszklić z dodatkiem soli i łyżeczki cukru.
    Mięso umieścić w misce , dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę ,jajko ,zeszkloną cebulę ,namoczoną bułkę ,bułkę tartą ,czosnek oraz resztę przypraw.
    Dokładnie wymieszać.
    Z masy formować klopsiki, i obtaczać w bułce tartej.
    Dobrze rozgrzać olej ,smażyć klopsiki na średnim ogniu z dwóch stron.
    Obsmażone klopsiki przełożyć do rondla z bulionem. Gotować ok. 20 min po czym wyciągnąć. Z bulionu przygotować sos.

Komentarze

Podobne przepisy