Biscotti jest to, że długo utrzymują świeżość, o ile są przechowywane w szczelnym pojemniku.Pracy przy nich jest niewiele, a przekąska, dodatek do kawy, idealna. Polecam!
Kokosowe biscotti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka, bez rozdzielania na białko i żółtko, rozkłócić ze szczyptą soli.
2.Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, przesiać do miski. Dodać wiórki, rozkłócone jajka i rodzynki.
3.Zagnieść elastyczne, lekko klejące ciasto (w razie konieczności delikatnie podsypać mąką).
4.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim uformować z ciasta chlebek o szerokości ok.10cm i grubości 1,5-2cm.
5.Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 20-25 minut.
6.Biscotti wyjąć na drewnianą deskę i przestudzić.
7.Pokroić je na paski o szerokości ok.1,5-2cm. Ułożyć na blaszce (poziomo) i podpiekać w 180C przez 5-7 minut, następnie obrócić i znowu podpiekać przez 5-7 minut.
Komentarze