Kokosowe knedle z serem

0 (0 ocen)

pyszne i delikatne

Składniki:

  • Składniki ciasto:

    1 kg ugotowanych ziemniaków,
    1 szklanka mąki pszennej ,
    2/3 szklanki mąki ziemniaczanej,
    1 jajko,
    80g wiórków kokosowych.

    Składniki nadzienie :

    500g twarogu,
    1 opakowanie cukru waniliowego,
    4-5 łyżek drobnego cukru,
    2 żółtka.



Kokosowe knedle z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta :

    Wiórki przełóż do blendera i zmiksuj. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodawaj mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Na koniec wbij jajko i dokładnie wyrabiaj ciasto.

  • 2. Przygotowanie nadzienia :

    Do miseczki wrzuć twaróg. Dodaj cukier waniliowy, cukier drobny oraz żółtka. Wszystko dokładnie połącz rozgniatając twaróg widelcem.

  • 3. Ciasto podziel na części. Na dłoni uformuj niewielki placuszek na środku ułóż farsz i zawiń w kluseczkę. Gotuj w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy