Kokosowe racuszki w białym pyle

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Delikatne, serowe racuszki z dodatkiem pachnącego kokosu.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Ser biały: 250 gramów
    - kasza manna: 0.5 szklanki
    - kokos: 0.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 2 łyżki
    - olej do smażenia: 100 mililitrów
    - cukier puder: 2 łyżki

Kokosowe racuszki w białym pyle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ucieramy.

    Mieszamy z żółtkami, kaszą, cukrem i kokosem.

    Ubijamy pianę z białek i delikatnie dodajemy do masy serowej.

    Na rozgrzany olej kładziemy łyżką niewielkie porcje , delikatnie spłaszczamy.

    Smażymy po minutce z każdej strony.

    Na talerzu gęsto opruszczamy cukrem pudrem.


    Smacznego!




    Uwaga!
    Racuszki lubią przywierać , dlatego musimy ich bardzo pilnować!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy