Racuszki gruszkowo-kokosowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne gruszkowe racuszki są idealne na jesienne wieczory.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 jajka
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 0,5 szklanki mleka
    - 1 łyżka cukru
    - 2 łyżki wiórek kokosowych
    - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    dodatkowo:
    - 1 gruszka
    - olej do smażenia

Racuszki gruszkowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie ciasto. Gruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do ciasta i lekko mieszamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuszki po kilka minut z każdej strony. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy