Kokosowy krem z cieciorki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny, zdrowy i aromatyczny krem kokosowy z cieciorki. Idealny do wyjadania ze słoiczka, gofrów, naleśników, ciast czy na słodką kanapkę.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl suchej cieciorki +woda
    1 łyżka oleju kokosowego
    2 łyżki wiórków kokosowych
    4 łyżki syropu z agawy
    50 ml mleka kokosowego
    2 łyżki miąższu kokosowego

Kokosowy krem z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę namaczamy w wodzie przez 12 godzin (najlepiej na noc), zmieniamy wodę i gotujemy cieciorkę do miękkości przez ok. 1 godz 30 minut. Odcedzamy i studzimy. Przekładamy cieciorkę do blendera, dokładamy pozostałe składniki i blendujemy na gładka masę. Gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy