Krem kokosowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny i bardzo łatwy do zrobienia krem kokosowy.
Taki krem przygotowuję na śniadanie do smarowania pieczywa.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czekolada biała w pastylkach - 175 g
    śmietana 36 % - 175 ml
    wiórki kokosowe - 90 g

Krem kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem kokosowy 1. Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia.
  • Krem kokosowy 2. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.
  • Krem kokosowy 3. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło.
  • Krem kokosowy 4. Gorący krem nakładać do słoika, zakręcić, odstawić do wystudzenia, wstawić do lodówki na całą noc.
    Podawać do pieczywa lub nadziewania np. orzeszków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy