Idealne rozwiązanie na pożywne, energetyczne śniadanie okraszone bogactwem witamin i poezji smaku świeżej truskawki. Zawarte w cieście wiórki kokosowe i cynamon nadają niepowtarzalny smak.
Kokosowy omlet z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe na złoty kolor.
2.Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie dodać żółtka, nadal miksując dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem
do pieczenia i cynamonem. Na końcu dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
3.Połowę przygotowanej masy wylać na wysmarowaną masłem patelnię. Omlet usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Z pozostałej masy usmażyć drugiego omleta.
4.Truskawki pokroić w drobną kostkę.
5.Usmażone omlety posmarować serkiem Philadelphia, dodać truskawki
i złożyć na pół.
6.Czekoladę rozpuścić w mleku a następnie polać na wierzchu omlety.
Komentarze