Kolacja wspomnienie z wakacji

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świeża flądra i kolorowe dodatki to wspomnienie najpiękniejszych chwil we dwoje, spędzonych nad rodzimym Bałtykiem:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - flądra świeża: 4 sztuki
    - cukinia żółta: 1 sztuka
    - pomidorki koktajlowe: 2 sztuki
    - cytryna: 1 sztuka
    - jogurt grecki(mały): 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżki
    - koperek: 1 łyżka
    - pieprz biały świeżo zmielony: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - mąka: 2 łyżki
    - olej: 4 łyżki
    - masło: 2 łyżki

Kolacja wspomnienie z wakacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolacja wspomnienie z wakacji 1. Flądrę oczyścić, umyć i wysuszyć, następnie obtoczyć ją w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, na koniec doprawić solą i pieprzem
  • Kolacja wspomnienie z wakacji 2. Cukinię pokroić w krążki, posolić, a następnie udusić na maśle.
  • 3. Na talerzu ułożyć sałatę dwa kawałki ryby, skropić je sokiem z cytryny i przykryć kołderką z plasterków pomidora i cukinii. Do ryby podajemy sos z jogurtu, majonezu i koperku doprawionego sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy