Kolorowa frittata

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Frittata to bardzo fajna potrawa zawsze można ją przyrządzić z innymi dodatkami

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kukurydza konserwowa: 3 łyżki
    - papryka zielona: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - cebula mala: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżka
    - jajka: 4 sztuki
    - pieprz czosnkowy: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - oregano suszone: 1 szczypta
    - bazylia otarta: 1 szczypta

Kolorowa frittata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa frittata 1. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy posiekaną cebulkę, aż się zeszkli, dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz kukurydzę i masło. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i jeszcze chwilę dusimy.
  • Kolorowa frittata 2. Warzywa zalewamy roztrzepanymi jajkami. Smażymy na bardzo małym płomieniu, pod przykryciem. Patelnię ze zdejmowaną rączką można też wstawić do piekarnika, aż się jajka zetną. Frittata świetnie smakuje z małymi czosnkowymi grzankami. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy