Kolorowa frittata

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie, smaczne niedzielne śniadanie....

  • 20 min

Składniki:

  • 1. fasolka zielona-mrożona 20 dkg
    2. pieczarki 6 sztuk-pokrojone w plasterki
    3. cebula 1 sztuka, czerwona
    4. masło 3 łyżki
    5. szynka wiejska 20 dkg
    6. jajka 8 sztuk
    7. woda 4 łyżki
    8. musztarda ostra 4 łyżeczki
    9. włoska mieszanka ziół 0,25 łyżeczki
    10. sól czosnkowa 3-4 szczypty
    11. ser mozzarella- tarty 15 dkg
    12. pomidor 1 sztuka-drobno krojony

Kolorowa frittata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 2 łyżkach masła, podsmażyć cebulę, pieczarki, fasolę. Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć.
  • 2. Naczynie żaroodporne nasmarować resztą masła.
  • 3. Jajka ubić z wodą, musztardą i solą czosnkową. Dodać ser, pomidora, warzywa i szynkę. Wymieszać delikatnie.
  • 4. Przelać do naczynia żaroodpornego, zapiekać 25 minut w temperaturze 190 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy