Kolorowa sałatka wiosenna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, lekka, bogata w witaminy

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska, 3 jajka, 1 papryka, 7 ogórków konserwowych, 1 puszka kukurydzy, 2 sosy paprykowo-ziołowe,woda, ocet

Kolorowa sałatka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w wodzie z octem przez ok. 10 min., studzimy i obieramy. Warzywa myjemy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Kapustę drobno szatkujemy. Paprykę, ogórki i jajka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy kukurydzę. Sosy paprykowo- ziołowe rozrabiamy z 4 łyżkami oleju i 4 łyżkami wody (w razie potrzeby można dodać więcej) i zalewamy warzywa. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy