Wiosenna sałatka kolorowa

0 (0 ocen)

Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej niezwykły aromat i smak. Może stanowić dodatek do obiadu, bądź być samodzielnym daniem. Polecam.

Składniki:

  • 1 sałata lub mix sałat
    2 marchewki
    1 pietruszka korzeń
    1/2 selera korzeniowego
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    1 puszko kukurydzy
    1 pęczek szczypiorku

    3 łyżki octu winnego
    6 łyżek oliwy z oliwek
    1 łyżka cukru
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka pieprzu

Wiosenna sałatka kolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę oczyścić i rozdrobnić. Marchew, pietruszkę, selera oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić z nasion i wraz z cebulą drobno pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Składniki na sos dokładnie wymieszać, dodać do warzyw, dodać posiekany szczypiorek i wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy