Tak przygotowana surówka zadowoli wielbicieli kapusty pekińskiej, papryki, pomidorów, ogórków... Smacznie i szybko. Przyda się do obiadu, na przekąskę lub umili spotkanie ze znajomymi.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
2 pomidory
2 ogórki gruntowe
6 rzodkiewek
1 papryka żółta
1 cebula czerwona
2 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sok z połowy cytryny
po 2 szczypty soli i pieprzu
Kolorowa surówka z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa oczyszczam, obieram. Kapustę , pomidory i paprykę kroję w kostkę, rzodkiewki w plasterki, a ogórki w półplasterki. Do warzyw dodaję słonecznik, majonez, musztardę i sok. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Komentarze