Kolorowe risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, marchewki kroimy w kostkę, zalewamy 400 ml wody . Dodajemy resztę składników i gotujemy ok 30 min. Wyjmujemy mięso.
2.Na patelni rozgrzewamy oliwe i smażymy pokrojoną w kostkę pierś. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekany czosnek, cebule i pieczarki. Następnie wrzucamy oplukany ryż i zalewamy przygotowanym bulionem. Suszone pomidory kroimy w paski. dodajemy do ryżu. Następnie ananas pokrojony w kostkę, groszek i kukurydzę. Na koniec dodajemy starty żółty ser, serek śmietankowy, ketchup i koncentrat. wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotujemy ryż do miękkości.
Porady
Gdy ryż wchłonie cały bulion i uznamy, że nie jest dość miękki-można dolewać zalewę z ananasa do odpowiedniej konsystencji.
Komentarze