Ulepszona wersja tradycyjnego gulaszu z szynki wieprzowej.Teraz stał sie bardziej kolorowy i chetnie zajdaja się nim dzieciaki
10 min
Składniki:
ok.60dag szynki lub innego mięsa np.łopatki,2 duże marchewki,1 duża cebula,puszka groszku konserwowego,puszka kukurydzy konserwowej,2łyzki keczupu,sól,pieprz do smaku,kostka rosołowa
Kolorowo i smacznie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso kroimy w drobną kosteczkę,solimy,oproszamy pieprzem,podsmazamy na patelni.Kiedy mieso sie zrumieni dodajemy wody oby dwukrotnie zakryło mięśo,dodajemy pokrojone w plasterki marchewki,cebule w piórka.Dodajemy jedna kosteczke rosołowa.Dusimy pod przykryciem ok.45 minut.Dodajemy groszek i kukurydze,dusimy jeszcze ok,15minut,dodajemy keczup,wszystkie razem mieszamy.W razie potrzeby dosalamy wg uznania.
Porady
Smaczny z ziemniakami,ale rownież na makaronie czy ryzu zachwyci każdego smakosza,nawet małego niejadka
Komentarze