Składniki na biszkopty: 12 jajek, 2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kolorowe barwniki w proszku.
Masa: Krem karpatka+mleko i margaryna (jak podano w przepisie na opakowaniu) lub inny dowolny krem.
Krem malinowy + 1/2 l kremówki 30 % do kremu wg przepisu na opakowaniu ( można użyć innego dowolnego kremu).
2 opakowania duże rurek z kremem oraz dekoracja cukrowa
Kolorowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na biszkopty podzielić na 4 części, białka ubić, dodać cukier, żółtka, następnie wymieszać z mąką zmieszana z proszkiem. Do każdego dodać odrobinę barwnika. Piec po ok.10 min w 160 st każdy.
2.Upieczone biszkopty wyłożyć z tortownicy, pozostawić do wystudzenia. Każdy nasączyć trochę herbatą.
3.Przygotować kremy tortowe wg przepisów na opakowaniu, przełożyć tort kremem karpatka.
4.Przełożony tort wstawić do lodówki na trochę.
5.Kremem malinowym obłożyć boki i wierzch tortu. Boki obłożyć rurkami, można związać wstążeczką aby lepiej się trzymały, udekorować i wstawić do lodówki.
6.Schłodzony tort pokroić. Smacznego
Porady
Barwniki wystarczy dodać po odrobince bo nadają silny kolor. Rurki warto obwiązać wstążka-wtedy na pewno nie odpadną
Komentarze