Kolorowy torcik galaretkowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Lekki i puszysty, najlepszy na ciepłe dni dla ochłody

  • Łatwy

Składniki:

  • - galaretka czerwona: 1 sztuka
    - galaretka zielona: 1 sztuka
    - galaretka żółta: 2 sztuki
    - ananasy: 1 puszka
    - brzoskwinie: 1 puszka
    - kremówka: 500 mililitrów

Kolorowy torcik galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowy torcik galaretkowy 1. Galaretkę czerwoną i zieloną rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, chłodzimy, można je przygotować poprzedniego dnia. Owoce odsączamy, kroimy w kostkę. spód tortownicy wykładamy folią aluminiową. jasne galaretki rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu. gdy przestygną i zaczną tężeć dodajemy do nich lekko spienioną kremówkę, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone w kostkę zastygnięte kolorowe galaretki i owoce, po wymieszaniu całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy