Kolorowy tuńczyk

0 (0 ocen)

  • 15 min

Niezwykle prosta i smaczna sałatka.

  • 15 min

Składniki:

  • Sałatka:
    1/2 główki lodowej sałaty
    1/2 główki sałaty masłowej
    1 pomidor
    1/2 cebuli
    10 rzodkiewek
    1 puszka tuńczyka w oleju
    Sos winegret:
    4 stołowe łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki octu
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka musztardy
    szczypta cukru





Kolorowy tuńczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę należy umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Pomidora, cebule oraz rzodkiewkę skroić w drobną kostkę po czym dodać do naczynia z sałatą. Na koniec stopniowo dodać tuńczyka.
    2. Do oliwy dodać musztardę i ocet. Całość przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotowy winegret polać po sałatce. Całość dokładnie wymieszać.

Porady

Zamiast cebuli możemy dodać posiekany por.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy