kolorowy tuńczyk

0 (0 ocen)

  • 40 min

lekka, zdrowa i kolorowa

  • 40 min

Składniki:

  • 2 średnie marchewki
    1 puszka tunczyka
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka groszku
    5-6 jajek
    1 srednia cebula
    1 słoik ogorkow konserwowych

    Sos
    1 łyzka majonezu
    4 łyzki jogurtu naturalnego
    3-4 zabki czosnku
    pieprz
    zioła prowansalskie

Kolorowy tuńczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka ugotować na twardo. Oskubac pokroć w ćwiartki. kukurydze, groszek ii tunczyka odcedzic na sitku z zalewy. Marchewke obrac, ugotowac pokroic w kosteczke lub plasterki. Cebule i ogorki pokroic w kosteczke. Wszystkie skladniki wymieszac w salaterce, polac sosem czosnkowym

    Majonez wymieszac z jogurtem, dodac przecisniety przez praske czosnek. doprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy