Konferencja w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna, soczysta gruszka oblana czekoladą... czy może być coś wspanialszego? Taką gruszkę można podać z lodami czy bitą śmietaną, ale i bez dodatków świetnie smakuje:)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duża gruszka konferencja
    2-3 łyżeczki kremu czekoladowego nutella lub 30 g czekolady mlecznej (gorzkiej)

Konferencja w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę myję, obieram cienko ze skórki, zostawiając ogonek i ścinając spód owocu, aby gruszka mogła swobodnie stać na talerzyku.
  • 2. Krem czekoladowy przekładam do małej miseczki, wkładam do mikrofalówki na 1 minutę i rozpuszczam. Obraną gruszkę oblewam czekoladową mazią z góry łącznie z ogonkiem.
  • 3. Jeśli nie mamy kremu, możemy do polania gruszki użyć czekolady. W tym przypadku czekoladę łamię na kostki, wkładam do miseczki, umieszczam ją nad parą i roztapiam w kąpieli wodnej. Dalej postępuję jak w przypadku kremu czekoladowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy