Konfitura z cebuli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób

Idealny dodatek do świątecznych potraw

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • - 60 dag czerwonej cebuli
    - 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego
    - 3/4 szklanki brązowego cukru
    - 1 duży liść laurowy
    - 2 łyżki masła klarowanego
    - 3 łyżki octu winnego
    - sól
    - pieprz

Konfitura z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w średniej grubości pióra.

    Podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym.

    Gdy cebula zmięknie, wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy.

    Po 3-4 minutach wlewamy czerwone wino, dodajemy liść laurowy oraz ocet winny i smażymy do chwili aż konsystencją zacznie przypominać konfiturę.

    Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy