Konkurs poświąteczny - Panierowane kotlety z gołabków

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jeżeli zostało ci dużo gołąbków z wigilii , na które nikt nie ma ochoty , zrób z nich kotlety na pewno ci posmakują

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże gołąbki
    1 jajko
    2 szklanki bułki tartej
    olej do smażenia

    SOS POMIDOROWY:
    2 szklanki wody
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 kostka rosołowa
    pieprz
    sól
    3 łyżki mąki pszennej

Konkurs poświąteczny - panierowane kotlety z gołabków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierowane kotlety z gołąbków 1. 1. Gołąbki pokroić w grube plastry, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    2. Gotowe panierowane krążki przysmażyć na patelni na odrobinie tłuszczu.

    SOS POMIDOROWY:
    1. Z wody i kostki rosołowej ugotować bulion.
    2. DO bulionu dodać koncentrat pomidorowy.
    3. Mąkę rozmieszać w pół szklanki wody i zagęścić sos, zagotować.
    4. Sos przyprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy