Koperty śródziemnomorskie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie powstało z tego co było w lodówce na ciepłą kolację przy filmie.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Op. ciasta francuskiego
    Mała cukinia
    Kilka suszonych pomidorów
    Feta
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    Olej
    Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Koperty śródziemnomorskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy w półplasterki. Suszone pomidory w paski. Cebulę w drobną kostkę.
  • 2. Cebulę podsmażamy na oleju. Po chwili dodajemy przeciśnięty czosnek. Potem cukinię i pomidory. Dolewamy odrobinę wody i dusimy do miękkości. Potem dokładamy rozkruszoną fetę i rozprowadzamy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • 3. Ciasto francuskie kroimy na 6 równych części. Na każdej układamy farsz na jednej stronie i składamy. Zaklejamy brzegi.
  • 4. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 °C przez ok. 10-15min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy