kotleciki a'la gołąbki

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Bardzo dobre, polecam.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 60dkg kapusty
    50 dkg mięsa mielonego
    2 duże cebule
    3 jajka
    1 szklanka kaszy manny
    2 łyżki vegety
    1 mała śmietana (200g)
    1 koncentrat pomidorowy (200g)
    pieprz
    sól

Kotleciki a'la gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, wkroić do niej cebulę, dodać 2 łyżki vegety i odstawić na 0,5 godziny żeby zmiękła.
  • 2. Dodać mięso, jajka, kaszę mannę, doprawić pieprzem i wyrobić.
  • kotleciki a'la gołąbki 3. Formować owalne nieduże kotleciki, obsmażać każdy na oleju z 2 stron i układać w większej brytfannie.
  • kotleciki a'la gołąbki 4. Śmietanę, koncentrat pomidorowy i litr wody wymieszać, zalać kotleciki i gotować około godziny.W trakcie gotowania posolić do smaku.

Porady

Podawać z pieczywem lub z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy