Kotleciki makaronowe Eli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotleciki z makaronu i gotowanego kurczaka z dodatkami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ugotowany makaron nitki: 2 szklanki
    - pojedyncza pierś kurczaka-ugotowana: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - koperek: 0.5 pęczka
    - jajka: 2 sztuki
    - Czosnek granulowany: 0.5 łyżeczki
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - pełne łyżki bułki tartej: 2 sztuki
    - sól,pieprz po: 3 szczypty
    - bułka tarta do obtaczania kotlecików: 0.5 szklanki
    - olej do smażenia: 0.33 szklanki

Kotleciki makaronowe eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka drobno pokroić.Natkę i koperek posiekać.Do miski z makaronem,dodać zieleninę,kurczaka,jajka,czosnek granulowany,paprykę w proszku,bułkę tartą,sól i pieprz do smaku.Wszystko razem wymieszać,formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej,smażyć kotleciki z obu stron na rumiano.Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy