Makaronowe gniazdka eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso bez skóry i kości pokroić w podłużne kawałki.Połączyć sos sojowy,czosnek granulowany,mąkę ziemniaczaną i wlać do mięsa,wymieszać i wstawić do lodówki na pół godziny.
2.Papryki pokroić w paski wielkością podobne do mięsa,pora w półplasterki,czosnek i imbir w cienką zapałkę.
3.Grzyby ugotować według przepisu na opakowaniu i pokroić w paski.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
4.Rozgrzać olej w woku,przesmażyć czosnek i imbir(nie może się zrumienić, bo będzie gorzki),wyjąć z oleju i zachować.Na tłuszczu usmażyć mięso,wyjąć i trzymać w cieple.Do woka wrzucić pora,następnie paprykę,przesmażyć,dodać ciepłe mięso,grzyby,czosnek z imbirem,pieprz i sól do smaku i jeszcze chwilę przesmażyć.
5.Na talerze wyłożyć makaron,formując gniazdka.Na makaron wyłożyć mięso z papryką i posypać kiełkami.Smacznego!
Komentarze