Kotleciki porosołowe

0 (0 ocen)

Fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu :-))

Składniki:

  • mięso pozostałe z rosołu (u mnie z kurczaka)
    warzywa ugotowane z rosołu( ja dałam marchewkę i kawałek selera)
    3 jajka ugotowane
    1 jajko surowe
    1 - 2 cebule
    ok. 4 łyżki bułki tartej (tyle aby masa była zwięzła)
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1/2 papryki czerwonej (świeżej)
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    sol
    pieprz

    Dodatkowo:
    bułka tarta do panierki
    olej do smażenia

Kotleciki porosołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, marchewkę, selera i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Jajka, paprykę pokroić w kostkę i dodać do masy. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze

Podobne przepisy