Zapraszam na smaczne paszteciki upieczone z warzyw oraz mięsa z rosołu. W ten sposób nie marnujemy żywności i mamy świetne smarowidło do kanapek. Polecam
2 godz.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
kawałek selera z rosołu
1 średnia pietruszka z rosołu
3 średnie marchewki z rosołu
mięso z ćwiatki i udka z rosołu
2-3 łyżki bułki tartej
1/2 łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich
1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
1 jajko
Paszteciki porosołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielamy mięso od kości i przepuszczamy wraz z warzywami przez maszynkę do mielenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Następnie przekładamy masę na paszteciki do 4 foremek aluminiowych na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego
Komentarze