Kotleciki rybne

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Alternatywa rybna dla tych co nie lubią bawić się z ośćmi.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z ryby duży: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - śmietana 12%: 2 łyżki
    - pietruszka: 1 pęczek
    - czosnek: 1 ząbek
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - bułka tarta: 2 łyżki

Kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki rybne 1. Filet z ryby czyścimy z ości i kroimy na kawałki. Do malaksera wkładamy rybę, jajko, śmietanę i miksujemy około 1 minuty. Taką zmieloną mieszankę wyjmujemy z malaksera do miski, dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny, drobno pokrojona natkę pietruszki, wyciśnięty czosnek i mieszamy.
  • kotleciki rybne 2. Następnie formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy