Kotleciki z kalarepki z serem i szynką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Możemy podać z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką

  • 45 min

Składniki:

  • -2 większe kalarepki
    -ser żółty w plastrach, szynka(ilość zależy od tego ile mamy kotlecików)
    -sól,pieprz

    Panierka:
    -mąka
    -jajko
    -bułka tarta
    -olej do smażenia

Kotleciki z kalarepki z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę oczyszczamy,myjemy. Kroimy w plastry o grubości ok.1cm.
    Wrzucamy do gotującej osolonej wody, gotujemy al dente.
  • kotleciki z kalarepki 2. Wystudzony każdy krążek kalarepy ostrożnie rozkrawamy wzdłuż
  • kotleciki z kalarepki 3. do środka wkładamy plaster sera i szynki,składamy. Oprószamy solą i pieprzem
  • 4. Kotleciki panierujemy w mące,jajku i bułce tartej, Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy