Kotleciki z łososia

0 (0 ocen)

Pieczona ryba jest pyszna, ale szybko może się znudzić. Alternatywą mogą być takie kotleciki, smażone na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowego) lub w ogóle bez niego:). Dzięki temu są lekkie i zdrowe.

Składniki:

  • 300g filetu z łososia
    1/2 pęczka koperku
    1 mała cebula
    2 łyżki mąki
    1 jajko
    sól, pieprz
    1/2 cytryny
    2 łyżki oleju do smażenia

Kotleciki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. W misce dokładnie mieszamy łososia, koperek, cebulę, mąkę jajko, sól i pieprz.
  • 2. Na rozgrzanej patelni teflonowej wysmarowanej 2 łyżkami oleju (można pominąć) wykładamy po łyżce przygotowanej masy, rozgniatamy ją formując cienkie kotleciki. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy