Kotleciki z łososia z dipem żurawinowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Kotleciki z łososia z dipem żurawinowym

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - ok. 300 g łososia,
    - 1 łyżka majonezu,
    - 1 łyżeczka musztardy,,
    - 1 jajko + 1 do panierki,
    - ok. 3 łyżki bułki tartej + do panierki,
    - sól.
    Dip:
    - 2 łyżki majonezu,
    - 2 łyżki jogurtu typu greckiego,
    - 2 łyżeczki żurawiny (takiej w słoiczku gotowej do dań),
    - sól.

Kotleciki z łososia z dipem żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia mielimy, dodajemy majonez, musztardę, jajko, bułkę tartą, solimy. Następnie jajko roztrzepujemy z odrobiną wody, do miseczki wsypujemy bułkę tartą. Formułujemy kulki ręką zwilżoną w oleju, a następnie spłaszczamy je na kotlety, obtaczamy w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z każdej strony. Podajemy z dipem żurawinowym.
    Dip:
    Składniki mieszamy, doprawiamy solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy