Kotlet schabowy pod warzywną kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Taka mała zmiana dla tradycyjnego schabowego;)

  • 30 min

Składniki:

  • kotlety schabowe 2 szt
    jajko 1 szt
    bułka tarta
    sól do smaku
    pieprz
    warzywa
    papryka czerwona 1 szt
    cebula biała 1 szt
    natka pietruszki
    jarmuż 1 liść
    ser żółty

Kotlet schabowy pod warzywną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę podsmażamy chwilę dodajemy pokrojony liść jarmużu i natkę pietruszki mieszamy jeszcze chwilę podsmażamy.
  • 2. Kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron
    obtaczamy w jajku i bułce tartej .
    Kotlety smażymy najpierw z jednej strony póżniej z drugiej lekko podsmażamy
  • 3. Po chwili zmniejszamy ogień nakładamy na kotlety przygotowane warzywa posypujemy startym żółtym serem .
    Na patelnię dajemy pokrywkę i podgrzewamy aż ser się rozpuści .
    Podajemy na ciepło.

    POLECAM!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy