Schab pod warzywną kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Rzadko jadam mięso, ale temu schabikowi NIGDY nie odmówię!! Przepyszności

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki na ok 10 - 12 porcji:
    1,5 kg schabu
    Kołderka:
    300g pieczarek
    250g marchewki
    250g korzenia pietruszki
    250g selera
    250g sera żółtego
    1 cebula
    300g majonezu
    Sól, pieprz
    Tymianek

Schab pod warzywną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na porcje, rozbić, posypać solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie warzywa obrać i zetrzeć razem z serem na dużych oczkach. Wszystkie składniki kołderki połączyć ze sobą. Porcje schabu ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na mięsie ułożyć grubą warstwę warzyw. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z funkcją termo obiegu. Piec ok 90 – 100 minut, aż cały sok wyparuje. Wierzch ozdobić tymiankiem.

Porady

Dobrze smakuje z dodatkiem ziemniaków oraz surówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy