Kotlet schabowy w lekko grzybowej odsłonie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kotlety schabowe w trochę innym wydaniu. Są mięciutkie i bardzo aromatyczne, smakują naprawdę pysznie!

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab bez kości
    - zupa Kremowa borowikowa z Knorr
    - 3 łyżki cebulki prażonej,
    - mleko
    - przyprawy: pieprz, sól

Kotlet schabowy w lekko grzybowej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, posolić i popieprzyć. Do miski wlać mleko, wsypać opakowanie zupy, cebulkę i trochę pieprzu. Dobrze wymieszać i włożyć plastry schabu. Mięso ma być tylko zakryte. Zostawić na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Następnie obtaczać (razem z tą namokniętą cebulką) w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy