Kotlety brokułowo- jajeczne

0 (0 ocen)

  • 50 min

dla miłośników brokułów na szybki obiad

  • 50 min

Składniki:

  • • 1 średniej wielkości brokuł
    • 6 jajek ugotowanych oraz 2 jajka surowe
    • 3 łyżki słodkiej śmietany
    • 1/2 pęczka pietruszki
    • Bułka tarta
    • Sól, pieprz
    • Olej do smażenia

Kotlety brokułowo- jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.
  • 2. W misce potrzeć na tarce o grubych oczkach ugotowane jajka, dodać rozdrobniony na małe różyczki brokuł wymieszać. Dodać surowe jajka, posiekaną pietruszkę, śmietanę, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać w razie gdyby masa była zbyt rzadka dodać trochę bułki tartej do sklejenia.
  • 3. . Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. .

Porady

Nadają się one do jedzenia na ciepło jak i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy