Kotlety karkowe z grilla

0 (0 ocen)

  • 30 min

Są wprost przepyszne :) szybkie danie na świeżym powietrzu

  • 30 min

Składniki:

  • 800 g karkówki bez kości
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól
    pieprz
    imbir
    majeranek
    2 łyżki oliwy

Kotlety karkowe z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić na kotlety grubości 2 cm. zawinąć je w folię, rozbić tłuczkiem, wyjąć z folii, oprószyć przyprawami, posmarować oliwą. Ułożyć kotlety na ruszcie.Piec 10-15 minut z jednej strony.

Porady

Pod koniec pieczenia kotlety można posypać startym serem i podawać gdy się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy