Kotlety pieczarkowo-makaronowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, łatwe, szybkie, tanie kotlety pieczarkowe z makaronem, doskonale smakują na zimno np. z sosem czosnkowym.......SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron nitki 1 opakowanie małe,
    pieczarki 50 dag,
    cebula 1 sztuka większa,
    olej rzepakowy 5 łyżek,
    tarta bułka 3/4 szklanki,
    jajka 1 sztuka "L",
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    kucharek 1 łyżka,
    papryka słodka 1 łyżeczka,
    olej rzepakowy - ile potrzeba

Kotlety pieczarkowo-makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety pieczarkowo-makaronowe 1. Makaron najlepiej ugotować wieczorem w nie osolonej wodzie, odcedzić i przykryty zostawić w lodówce na następny dzień.

    Pieczarki obrane pokroić w małe kawałeczki, na patelni z olejem podsmażyć cebulę, dodać pieczarki - NIE SOLIĆ - podsmażać do odparowania płynu mieszać co jakiś czas, wystudzić.

    Do makaronu dodać pieczarki, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, tartą bułkę, jajko i dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę.
  • Kotlety pieczarkowo-makaronowe 2. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść kotlety nie za grube, lekko je widelcem spłaszczyć, na rumiano smażyć z każdej strony na średnim ogniu.
  • Kotlety pieczarkowo-makaronowe 3. Usmażone odkładać na talerz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy