KOTLETY RYBNE

0 (0 ocen)

Moja rodzina uwielbia ryby i postanowiłam podać rybne kotlety które ich zaskoczyły smakiem i delikatnością

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    1,5 kg obojętnie jakiej ryby ja miałam mirune i pstrąga
    0,5 kg boczku
    4 duże cebule
    3 ząbki czosnki
    Pęczek natki pietruszki
    2 jajka
    6 łyżek kaszy manny
    1 łyżka smalcu
    Bułka tarta
    Vegeta
    Pieprz
    olej

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE;
    Rybę przepuszczamy przez maszynkę na drobnym sicie boczek kroimy w mniejsze kawałki i także mielimy. Cebulę obieramy i przesmażamy na smalcu na złoto . Także puszczamy ją przez maszynkę. Wszystko ląduje w dużej misce , wbijamy 2 jajka , dokładamy 6 łyżek kaszy manny , czosnek przeciskamy przez praskę , a pietruszkę drobniutko siekamy i dokładamy do miski. Wszystkie składniki dobrze wyrabiamy ręką na gładką masę , doprawiamy do smaku Vegetą i pieprzem . Formujemy kotlet i obtaczamy je w bułce tartej smażymy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką . Gotowe smacznego .

Porady

Jeśli nie ma sie fileta ryby to trzeba 3 krotnie mielić rybę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy