Kotlety wieprzowe faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś odmiennego na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • kotlety wieprzowe 0,5 kg
    sól, pieprz
    liście bazylii lub selera
    parmezan starty (lub inny ser) 2 łyżki
    suszone pomidory (lub koncentrat pomidorowy) 2 łyżki
    jaja 2-3
    bułka tarta
    oliwa

Kotlety wieprzowe faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozbijanie kotletów wieprzowych. 1. Kotlety delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem.
  • Wyłożenie nadzienia na kotletach. 2. Ułożyć na nich liście bazylii lub selera. Ser wymieszać z pomidorami i rozłożyć na kotletach.
  • Zwinięcie nadzianych kotletów w roladki. 3. Zwinąć w roladki.
  • Panierwanie kotletów nadziewanych. 4. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  • Smażenie na złoto kotletów faszerowanych. 5. Usmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy