Kotlety z fasoli i jarmużu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne kotlety fasolowe zaspokoją nawet mięsożerce. Prosty sposób na wypróbowanie kuchni wegańskiej.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 cebula
    1 garść jarmużu (użyłam rozdrobniony pakowany)
    4 łyżki mąki kukurydzianej
    sól
    cząber
    czosnek staropolski
    olej roślinny do smażenia (ok 6-7 łyżek)

Kotlety z fasoli i jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsączamy, płuczemy zimną wodą i pozostawiamy na sitku do obcieknięcia.
    Cebulę obieramy, drobno kroimy i rumienimy na 2 łyżkach oleju.
    Fasole mieszamy z cebulą, dodajemy jarmuż oraz make kukurydzianą, solimy, doprawiamy cząbrem i czosnkiem staropolskim - wszystko razem miksujemy.
    Formujemy nieduże płaskie kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (do zrumienienia).
    Podajemy ze świeżą sałatą i kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy