Kotlety z gotowanych jajek z pieczarkami

0 (0 ocen)

Kolorowe, smaczne, a do tego zdrowe.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
    1 surowe jajko,
    2 łyżki mąki pszennej,
    300g pieczarek,
    1 cebula,
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    łyżka masła
    pół łyżeczki curry, sól, pieprz,
    olej do smażenia,
    bułka tarta do panierowania

Kotlety z gotowanych jajek z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i umyte pieczarki drobno posiekać i usmażyć na maśle do odparowania wody. Przełożyć do miski. Cebulę drobno pokroić, smażyć aż się zeszkli. Po ostudzeniu dodać do miski razem z posiekanymi jajkami, natką, mąką, surowym jajkiem i przyprawami. Mieszamy, formujemy kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na średnio rozgrzanej patelni.
    Smacznego

Porady

Lekki, delikatny posiłek, który doskonale komponuje się z ziemniakami lub z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy