Kotlety z indyka i brokułów oraz jarmużem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne kotlety bez panierki z mięsa z indyka , gotowanych brokuł oraz jarmużu. Polecam dla każdego.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    6 łyżek bułki tartej np. Domowej
    3 łyżki świeżego drobno siekanego jarmużu
    15 dag ugotowanych brokuł
    2 jaja
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka papryki czerwonej
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    Olej do smażenia np rzepakowy

Kotlety z indyka i brokułów oraz jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie skladniki kotletów ze łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.

    Formuję plaskie kotlety wielkości dłoni. Na patelnię wylewam olej rzepakowy, rozgrzewam.

    Kładę kotlety. Smażę na rumiano z obu stron. Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.

    Podaję na ciepło albo na zimno np. do kanapek.

Komentarze

Podobne przepisy