Pewnego dnia ugotowałam za dużo kaszy jaglanej do obiadu. Postanowiłam zrobić z niej kotlety. Eksperyment udany, wyszły pyszne. Można podawać je jako samodzielne danie ,np. z sosem pieczarkowym.
45 min
Składniki:
Szklanka kaszy jaglanej ( przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
trzy duże pieczarki
1 mała cebulka
1 ugotowane na twardo jajko
jedno jajko surowe
szczypiorek
bułka tarta
sól,pieprz
Kotlety z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy,kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy z pieczarkami na łyżce masła. Ugotowane jajko drobno siekamy, szczypiorek również. Dodajemy wszystko do kaszy. Przyprawiamy. Dodajemy Jajko i bułkę tartą. Smażymy.
Komentarze