Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jeszcze nie tak dawno nawet by mi się nie śniło, że kasza jaglana, którą tak naprawdę wcale żeśmy nie znali zajmie jedne z czołowych miejsc w naszej kuchni. Jest to produkt nadający się nie tylko do przyrządzania potraw słodkich, ale również potraw ostrych oraz jako dodatek do zup. Dlatego też posta

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
    10 średnich pieczarek
    posiekana cebulka zielona
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    jajko
    sól i pieprz czarny
    pieprz ziołowy
    płatki owsiane do panierowania
    łyżka masła
    olej do smażenia

Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. sposób przygotowania:
    Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a następnie wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażyć, aż wyparuje woda z pieczarek. Tak przygotowane pieczarki dodać do ugotowanej kaszy jaglanej razem z cebulką zieloną, jajkiem, przyprawami i mąką kukurydzianą. Dokładnie wymieszać, uformować kotleciki, a następnie panierować je w płatkach owsianych. Tak przygotowane kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z ostrym sosem jogurtowo –musztardowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy